Wandelschoenen?
Door: Riky
Blijf op de hoogte en volg Ger en Riky
05 April 2006 | Australië, Alice Springs
Vanavond, dinsdag 4 april, hadden we via het congres ingetekend voor de Sounds of Starlight. Op het kaartje stond dat het om een 'spellbinding musical and visual journey through the ancient land forms, history and space of Australia's outback' ging en we een 'world-famous didgeridoo performance' voorgeschoteld zouden krijgen. Er stond verder ook nog dat we wandelschoenen en 'warm casual' kleding moesten aandoen. Na afloop zouden we dan in het centrum van Alice eten bij de Red Ochre Grill ('try our unique Australian cuisine'). We vertrokken met bussen vanaf het congrescentrum en zouden 's avonds naar onze logeeradressen worden gebracht. Daarom leek het ons verstandig om de auto bij het motel te laten en ging Ger om 13.00 uur vast tevoet en volgde ik om 17.00 uur. Lopend doe je er ongeveer een half uur over.
Klokslag 17.30 uur vertrokken de bussen en wij waren ontzettend benieuwd waar we ergens heen zouden gaan. We waren dan ook zéér verbaasd dat we niet verder gingen dan het centrum van Alice (ongeveer 15 minuten lopen vanaf het motel) en meteen bij de Red Ochre Grill werden afgezet. Unique Australian cuisine klopte wel, we aten carpaccio van kangaroe en 'medium done' kameel. Best lekker.
Intussen waren we erg nieuwsgierig waar we daarna heen zouden gaan, maar de eerste twijfels hadden we al! Eén van de mensen bij ons aan tafel had in een folder gezien dat in het centrum van Alice ook een show gegeven werd die Sounds of Starlight heette.
En jawel, om 8 uur werden we aan de overkant van de straat verwacht voor een indoor (!) show over de outback. Show is trouwens een groot woord: 3 blanke Aussies namen de hele show voor hun rekening met aan de leiding Andrew Langford (http://www.soundsofstarlight.com). Hij bespeelde diverse didgeridoo's, maar wij vonden het nogal beschamend dat er geen Aboriginal aan te pas kwam. Alles werd vanuit het perspectief van wit Australië verteld en vertaald, meneer Andrew was er wel trots op dat hij de Aboriginals verstond en ook hun taal sprak.
Op de foto's zie je Eelco en Elske (van MINOES, klant van Tekst-Etcetera) in de Red Ochre Grill en bij Ger zitten Leo en Sabine (van het RIVM, mogelijk ooit klant van T-E)
De andere 2 foto's zijn gemaakt tijdens de 'show'. Om 21.30 uur stonden we weer buiten, op onze wandelschoenen en in lange broek. Het was een wonderlijke avond.
Morgen ga ik écht proberen om Walibi's te fotograferen als ze aan het eind van de dag van de berg komen!